סיכום גיבוש טייס – מועד נובמבר 2024
ביום 1 –
ב11:00 בבוקר, שם חיכו לנו כבר מפקדים בדיסטאנס מלא עם כובעים ומשקפי שמש שהושיבו אותנו בטורים וביקשו מאיתנו להציג את שני הטפסים שהתבקשנו להביא: טופס רפואי ממולא על ידי רופא וטופס קליטה. לאחר מכן עלינו לאוטובוסים שהסיעו אותנו לבסיס חצרים, בנסיעה קיבלנו טופס רפואי נוסף למלא, שאלון פרטים אישיים ואת דף הבדחים הראשון שכלל בדחים על מצבי חירום כמו צבע אדום, מכת חום, התייבשות והיפותרמיה, מרגע זה אסור היה לדבר. הגענו לאולם ספורט בו נערכה הקליטה, קיבלנו מדים וקסדה וחולקנו לכיתות של 16 מלשבים כשמוודאים שלא תכיר אף אחד מחברי הכיתה שלך. המפקדים הגיעו וחילקו לנו מספרי ברזל, מספר הברזל שלך הוא האחד שמייצג אותך לאורך כל הגיבוש. המפקדים גם ימנו חנתר שהוא אחראי על זמנים ועל קבלת המפקדים בסוף הזמנים. מהאולם הלכנו
לגינה קטנה שהייתה ליד ישבנו בח׳ שם קבלנו את החוברת בדחים שממנה נלמד בכל שאר הגיבוש , התחלנו ללמוד קצת ובין לבין תרגלנו מקרים של התייבשות וצבע אדום (הבדח הראשוני שקיבלנו באוטובוס). – יבחנו אותכם על הבדחים הראשונים שתקבלו באוטובוס אז תלמדו גם אותם.
לקראת 18:00 כזה כשהשמש שוקעת הלכנו לאזור של הריצת ניפוי קילומטר שמתבצעת על כביש בשיפוע קטן, עשו לנו חימום קטן קצת מתיחות והתחלנו את הריצה.
אחרי הריצה הסמל של המחלקה יתן לכל אחד מכם שקית ירוקה ששם אתם שמים את הציוד שתשמשו בו במהלך הגיבוש (5 חולצות,גרביים תחתונים ומברשת ומשחת שיניים) כל דבר אחר נשאר בתיק שננעל בתוך מכולה.
לאחר מכן הלכנו לאזור של הגיבוש עצמו ולאיפה שאנחנו ישנים שם קיבלנו את שאר הציוד שכלל את המזרן שטח ושק"ש שתמקמו בתוך האוהל וקיטבג שבתוכו ווסט מעיל ותד"ל שמכיל ציוד לבניית אוהל סיירים. התבקשנו להשאיר את כל הציוד באוהל חוץ מקסדה ובקבוק מים שחייבים להיות עלינו לאורך כל הגיבוש.
בהמשך הלכנו לגבעת הגיבוש שם תעשו הרבה מתקנים שמצריכים חשיבה מחוץ לקופסה ועבודת צוות על מנת להצליח את המתקן, בצענו מתקן אחד ואקט של זחילות סדרי הגעה (8 מקצים )
ואז חזרנו לאזור של האוהלים אכלנו ארוחות ערב (חמגשית עם אוכל חם וטעים) + תה חם ונכנסנו לישון על מדים כשניתן לצאת בלילה באופן חופשי לשירותים אבל רק בדיגום מלא עם קסדה ובקבוק.
יום 2: קמנו מהקפצה של הסמל בערך כשעה לפני אור ראשון, צריך לצאת כמה שיותר מהר החוצה ולהסתדר לפי סדרי הגעה תוך ריצה במקום. פתחנו ח כיתתית וקיבלנו לחם עם ריבת דובדבנים וכל אחד שתה גם כוס תה (בעיקרון מים חמים בלי טעם). בהמשך היום הלכנו עם המפקדים בין איזורים שונים בגבעת הגיבוש כשהמשימות שביצענו כללו בחינות על בדחים, חידות איינשטיין, דיונים, וכמובן המתקנים שבגבעת הגיבוש כשצריך כמעט בכל המתקנים להעביר את הקבוצה מהצד המזרחי של המתקן לצד המערבי .
בנוסף היו משימות בניית אוהלים/מחסות ותכנון של תקיפת בסיסים של אוייבים או תכנון של חילוץ בשטח אויב ( תשדלו בתכנונים לדעת כמה שיותר פרטים זה מה שהמגבשים מחפשים והם ישאלו אותכם) ואקט "צוקון" שדרש הרמת שק חול ונשיאה שלו בירידה ולאחר מכן בעלייה כשבסוף העלייה התבקשנו לצעוק את מספר הסיבוב שלנו ולרוקן את השק בערימה שלנו, כשבסוף האקטים מבקשים ממכם להסתדר לפי סדרי השקעה (תמיד תהיו בראשונים ואם אתם חושבים שמגיע לכם ראשון אז תלכו להיות ראשונים אל תוותרו )
בסוף היום נכנסנו לישון אבל תוך בערך חצי שעה התעוררנו להקפצה שגם בה כמו בכל ההקפצות בגיבוש היינו צריכים להסתדר בסדרי הגעה ולהמשיך לרוץ במקום "נוהל אדמה בוערת". המשכנו לבצע משימות ודיונים אך לאחר כמה שעות נוספות של עבודה חזרנו למתחם הלינה ונכנסנו לישון עד ההקפצה הבאה בבוקר.
יום 3:
הוקפצנו שוב כשעוד חשוך והתחלנו במשימות מעבר מתקן (ניצבים מול בריכת חול עם מתקן עץ באמצע כשהמטרה היא להעביר ציוד או להגיע מצד אחד של המתקן לצד השני כל פעם בדרישות משתנות ועם כללים אחרים שהמפקדים יסבירו), מהשלב הזה המפקדים גם התחילו להוריד אותנו לתרגילי כוח (שכיבות שמיכה, כפיפות בטן, סקוואטים וסמוכקומים) בזמן ההסברים ב-ח'. כשעלתה השמש המשכנו לאיזור הזחילות שם היינו צריכים לבצע זחילה הפעם לרוחבה של בריכת החול כשהמטרה היא לבצע כמה שיותר סיבובים כשמגיעים ל15 עוצרים אותך ואתה יושב ומחכה לשאר הקבוצה.
התקדמנו לאיזור אחר שם המשכנו בדיונים, חידות ומשימת בניית לוח דמקה בחול בגודל 6×6 כשכל משבצת יכולה להכיל בן אדם, שיחקנו דמקה אנושית כשכל אחד מחזיק שק חול מלא על הכתפיים והמטרה היא להיות גם הקבוצה המנצחת אבל גם האחרון שנשאר על הלוח, מי שנפסל מוריד את השק. לאחר מכן גם הגענו למשימת מתלה הזיפים שמזוהה מאוד עם גיבוש טיס, מדובר במעגל מתחים כשהמטרה היא להישאר תלוי על המתח כמה שיותר זמן. בצענו את התרגיל 3 פעמים: פעמיים רגיל כאשר הפנים כלפי פנים אבל פעם אחת עם עיניים פתוחות פעם אחרת כשהעיניים סגורות ופעם שלישית עם פנים כלפי חוץ.
את היום סגרנו עם עוד משימות בניה קבוצתיות, חידות איינשטיין, דיונים ומשימות תכנון. בלילה ההקפצה הראשונה הייתה זמן קצר לאחר שנכנסנו לישון והיא הוציאה אותנו למסע קצרצר עם כל הציוד שלנו (כולל המזרני שטח והשק"שים) שבמהלכו להמון נפל ציוד והיו צריכים להסתבך עם להרים אותו ולצמצם את הפער עד שהגענו למתחם אחר בגבעת הגיבוש שם ניתנה לנו משימה להקים בזוגות אוהלי סיירים בהם נישן במהלך הלילה, כשסיימנו לבנות את האוהלים נכנסנו לישון בתוכם אבל שוב לאחר מעט מאוד זמן הקפצה נוספת לכמה דקות לראות שאנחנו עירנים ולא שוכחים קסדה בטעות או מים ולאחר כמה דקות נתנו לנו שוב ללכת לישון באוהל סיירים שבנינו אבל הפעם לבערך שעה ולאחר מכן עוד הקפצה רק שהפעם הציוד מתקפל ואנחנו חוזרים לאוהלים הרגילים שלנו שם ממשיכים לישון עד ההקפצה הבאה (שעה לפני אור ראשון)
יום 4:
הוקפצנו כשעוד חשוך ומיד הלכנו לאיזור הזחילות
שם ביצענו זחילות סדרי הגעה לפי קבוצות (לכל אורך הגיבוש היו 8 מקצים לזחילות סדרי הגעה).
במהלך היום המשכנו לעבור בין דיונים, משימות המתקנים, חידות, משימות בנייה כיתתיות (שימו לב בבניות להיות יצירתיים אבל גם לענות על הדרישות ) תיזוזים, ומשימות תכנון.
באמצע היום סביבות צהריים ביצענו אלונקה סוציומטרית כאשר 4 הראשונים שמגיעים לקו המסומן לוקחים אלונקה מסתובבים איתה כמה שניות ומורידים. תשתדלו באלונקה לקחת כמה שיותר ולתת הכל אין שיפוע ולכן זה מי שנותן הכל באותו ספרינט וחד באותו הרגע מגיע לאלונקה .היום החמישי הוא בעיקרון היום האחרון ה"אמיתי" של הגיבוש בסופו סיימנו כבר את כל המתקנים שבגבעת הגיבוש והסוף כבר היה מורגש.
ביום 5:
ביום השישי לא הייתה הקפצה אבל העירו אותנו לפני אור ראשון, אכלנו ארוחת בוקר ומנות קרב ואז לקחו אותנו לסדר קצת את האזור ובעיקר לקפל אוהלים. את הכל עשינו עם הסמל ואת המפקדים ראינו רק בסוף היום בשבירת דיסטאנס.
לאחר סיום קיפול האוהלים והחלוקה של כל הציוד שלנו + קבלת התיקים האישים, עברנו לאוהל אחר שם עשינו שאלון סוציומטרי והחלפנו לבגדים רגילים.
עשינו עוד הליכה קטנה לאולם ספורט ששם התחלנו את הגיבוש ושם הייתה שבירת הדיסטאנס ושם מבשרים שנגמר הגיבוש.
עולים לאוטובוסים ויורדים בתחנת רכבת באר שבע מרכז ומשם הביתה.
טיפים כללים לגיבוש:
1. אמינות ערך עליון: גם אם עשיתם משהו שהוא לא בסדר דיברתם, נגעתם במישהו באמצע זחילות או כל דבר תדווחו על זה כי רואים הכל.
2. תעזרו לחברים: אם למישהו נפל משהו מהתדל בהליכה תרימו לו זה מראה שאתם בני אדם וזה יעזור לכם סוציומטרי.
3. תהיו חדים: המגבשים יקריאו כל דבר פעם אחת ובצורה שרוב הפעמים קשה לקלוט והמטרה שלכם היא לקלוט כמה שיותר מידע כי אם לא תקלטו לא תוכלו לפתור את החידה או לעזור לצוות שלכם לפתור אותה ואתם תישארו בחוץ.
4. קחו חלק פעיל: יש הרבה מאוד דיונים וחידות שבהם חשוב מאוד שתדברו ותגידו את דעתכם, תשדלו כמה שיותר להוביל להחלטה משותפת אבל אם לא הצלחתם לא נורא. בנוסף אל תפחדו להגיד לקבוצה רגע לעצור ולחשוב ולא ישר לרוץ לנסות לפתור דברים .
5. תהיו מסודרים: יש הרבה מאוד הקפצות אז תמיד תסדרו את הציוד שלכם לפני שאתם הולכים לישון ככה שתוכלו לקום ולהתארגן כמה שיותר מהר.
6. אל תתקעו יותר מדי על בדח אחד: לפעמים אנחנו רוצים כל כך להצליח במבחן הבדח שאנחנו נשארים עם אותו הבדח כמעט יומיים רק כדי להצליח אותו בשלמותו. זה בזבוז של זמן כי גם לא תמיד תוכלו להבחן אלא בזמנים מוגדרים ובתקווה שיבחרו בכם להבחן. תתחילו ללמוד כמה בדחים בו זמנית אתם תראו שאחרי יום יומיים אתם זוכרים את שניהם בעל פה.
7. עבודה מנטאלית: תזכרו שכל דבר בסוף נגמר וההתחלה היא תמיד הכי קשה, תזכרו למה באתם ובשביל מה אתם עושים את זה. תתמקדו באקט הספציפי ואל תחשבו על ההמשך אתם תראו שהימים עוברים.
8. תמיד להתנדב: יבקשו ממכם הרבה פעמים להתנדב אין מצב שאתם לא מרימים יד גם אם אתם לא יודעים וגם אם זה נראה לכם מפחיד תרימו יד מקסימום זה לא יהיה נכון מאה אחוז.
9. תלמדו כיווני שמים – כמעט כל הגיבוש ידברו איתם במושגים של מזרח,מערב, צפון, דרום ואתם צריכים לדעת איפה כל דבר על מנת להצליח חלק מהמשימות שימו לב שאתם יודעים את זה זה חשוב מאוד.
10. תדעו מתי לאפס: הרבה פעמים בדיונים כולם ירצו לדבר תדעו מתי להגיד לכולם לעצור ולשמור על תרבות דיון זה מראה שאתם מסודרים ושאכפת לכם (כמובן להגיד בנעימות ולא לצעוק ) בנוסף תדברו דברים עניינים ואל תחזרו על מה שאנשים אמרו רק כדי להגיד משהו.
הרבה בהצלחה בגיבוש!!
ש׳, בוגר צוות גבעת שמואל, עבר בהצלחה את הגיבוש.