מיון יחידת סנפיר
בכדי להגיע למיון ליחידת סנפיר צריך קודם לעבור בהצלחה מיון לוחם ימי. אלו שיעברו את המיון בהצטיינות יקבלו את האפשרות לקבל מיון ליחידת סנפיר.
המיונים לסנפיר כוללים 2 סוגי מיונים ויחידות אליהן ניתן להגיע:
– מיון ללוחמי סנפיר
-מיון ללוחמי ילת"מ
בסוף המיון המועמדים נשאלים באיזו יחידה יעדיפו לשרת. שתי היחידות הן מקבילות אך מאוד שונות.
המיון יתבצע במשך יומיים, כאשר לפחות חצי מהמיון מתבצע בים (במידה והים לא מאפשר חלקים מהמיון, המיון ישתנה בהתאם).
בתחילת המיון המועמדים מקבלים 2 דפים, דף אחד עם סוגי קשירות אותם הם צריכים ללמוד ובדף השני חומר לימודי מסוים אותו יצטרכו ללמוד (לדוגמא למה חשוב ללמוד קשירות). בסוף המיון כל מועמד צריך להציג את החומר אותו למד (ללא הדף) ב2-3 דקות.
ביומיים האלו יעברו המועמדים אקטים שונים ומגוונים –
אקטים פיזיים במים – סוגי שחיות שונים, אקטים עם סירות גומי, תחרויות שחייה, שחייה עם מסכה מושחרת (מסכה שלא רואים איתה כלום) , פרימת קשרים מתחת למים עם מסכה מושחרת ואקטים שבהם לא אומרים כמה הזמן האקט ימשך (בהם רוצים לבדוק את הסיבולת של המועמדים).
אקטים צוותיים – בניית סירת גומי (מפורקת) על החוף בתור צוות, העמדת עמוד על החוף בתור צוות, ועוד אקטים שמטרתם לבדוק את היכולת של המועמדים להסתדר בתוך צוות ולהנהיג צוות.
אקטים טכניים – הכנסת שאקל (סוג של מנעול סוגר) לחבל עם עיניים עצומות מתחת למים עם מסכת מושחרת, בניית ריבוע מצינורות וברגים ועוד.
בנוסף חשוב לציין כי אחד הדברים שקורים הרבה במיון הוא החלפת מדים מרטוב ליבש ומיבש לרטוב בזמנים המוקצבים.
לבסוף, במיון המשולב של ילת"מ וסנפיר יש אקטים נוספים כמו: החזקת הנשימה מתחת למים, ואקט בו המועמדים מקבלים שנורקל אך ללא אוטם אף והמועמדים יצטרכו להפריד נשימה בין האף לפה.
טיפים למיון:
להגיע מוכנים לכל מצב במים וביבשה, מלאי מוטיבציה וביטחון עצמי, נחושים ובעלי רצון ללמוד ולהתקבל לתפקיד.