גיבוש שייטת 13

בחר גיבוש

לקבלת 2 אימוני ניסיון

גיבוש שייטת – נובמבר 2019

יום ראשון

מתייצבים בתחנת חוף הכרמל בשעה 7:30 ושם מחכים שכולם יגיעו ואז עולים לאוטובוסים בסדר אקראי ובתוך האוטובוס ממלאים מספר טפסים על המצב הבריאותי שלנו. לאחר נסיעה של בערך כרבע שעה מגיעים לבסיס ושם מכבים את הטלפונים אותם מקבלים רק בתום הגיבוש. נוסעים בבסיס של השייטת עד שמגיעים למתחם הגיבוש וישר שמגיעים מקבלים את כל הציוד איתו נעבור את הגיבוש. לאחר מספר בדיקות רפואיות לוודא שהמצב הבריאותי שלנו תקין מושיבים אותנו לשיחה ארוכה על בטיחות והתנהלות הגיבוש. בשעות הצהריים מלמדים אותנו איך להרכיב ולפרק אמ-16, קלאצניקוב ומאג ולאחר מכן יוצאים לריצת 2000 לפי חוליות. בערב של היום הראשון יש מספר תיזוזים ובלילה של היום הראשון יש הקפצה מאוד קצרה ולאחר מכן חוזרים לישון.

יום שני

קמים בבוקר ליום אקטיבי וארוך שמתחיל במספר תיזוזים ולאחר מכן מספר משימות בתוך המים ובכל זמן מת שיש או שנותנים לנו להתאמן על הרכבה ופירוק של הנשקים אותנו למדו להרכיב ולפרק ביום הראשון, או שכל פעם אחד מחברי הקבוצה מעביר הרצאה על נושא מסיום. ביום השני מאוחר בשעות הלילה העירו אותנו להקפצה שכללה תיזוזים רבים ולא קלים כלל.

יום שלישי:

ביום השלישי העירו אותנו מוקדם, בערך עם הזריחה וישר התיישבנו ליד חדר האוכל והיה ניפוי יחסית גדול- בגיבוש שלנו עד השלב הזה היו בערך 200 מלש"בים ונשארו לאחר הניפוי 140 או 150. לאחר מכן חולקנו לחוליות חדשות וזה שלב רציני יותר מכיוון שהיותר חלשים כבר נופו וכעט נשארו המון חזקים. היום עצמו התחלק לשני חלקים: יום סגים (סירות גומי) ויום בריכה. שני החלקים כוללים משימות רבות אותם אתאר בסוף לוז הגיבוש אך זהו יום פעיל וארוך מאוד. בערב של היום השלישי חוזרים למתחם ושם יש עוד כמה משימות במים ולאחר מכן המון תיזוזים ומשימות קבוצתיות- בשלב הזה כבר כולם גמורים אז לא להכנע!!

יום רביעי:

קמים מוקדם מאוד למסע מאוד ארוך המפרך- החלק האחרון של הגיבוש. המסע מתחלק לשלושה חלקים: כל חלק נע בין 4-5 ק"מ )שיעור שלי, אי אפשר באמת לדעת) ובשני החלקים הראשונים של המסע הציוד הנמצא עלייך הוא אפוד ונשק, ואז בחלק השלישי שמים גם את התדל (תיק שבתוכו שק עם 10 קילו) בנוסף לאפוד ולנשק. המסע הוא החלק הקשה ביותר בגיבוש- הוא אורך בערך כשעתיים או שלוש אחרי מספר ימים בהן אתה עושה כושר ללא הפסקה אך חשוב מאוד לזכור שזהו החלק האחרון של הגיבוש ובלי לסיים את המסע אי אפשר לעבור, אז לא להשבר! לאחר מכן חוזרים למתחם ועושים מספר מבחנים אישיותיים, מבחן סוציומטר ובעיקר מנהלות-לסדר את האוהלים ואת כל המתחם, להחזיר ציוד, לשמן ולשטוף נשקים ועוד. במהלך היום הרביעי גם יש ראיון עם המגבשים של הקבוצה שלך ולחלק מהמלשבים יש גם פסיכולוג.

 

יום חמישי:

ביום החמישי בבוקר יש ניפוי נוסף ומאוד גדול וכל מי שעובר את הניפוי עולה לוועדות ולאחר מכן
מחכים במתחם המון זמן עד שלוקחים אותנו לבסיס לתוך חדר עם קצינה שבעיקר מבזבזת זמן עד שכל המגבשים מקבלים החלטה לגבי מי להעביר ומי לא. בערך בשעה 2 מקבלים תשובות, הרגע שכולם חיכו לו! אחרי התשובות לוקחים את המלשבים לתחנת הרכבת ומשם כל אחד הולך לביתו.

 

טיפים כללים

  1. הטיפ הראשון והכי חשוב לדעתי הוא שמירה על הגינות וכנות, לא לשקר לגבי כלום בשום רגע של הגיבוש, המגבשים יודעים ורואים הכל והם לא נותנים שום מקום לשקרים וחוסר כנות.
  2. הגיבשו כולו הוא הצגה גדולה- אל תעלבו ותיקחו אישית שום דבר שהמגבשים אומרים לכם ותמיד תראו שהכל בסדר אצלכם ושאתם נותנים 100 אחוז בכל עט, גם אם קשה לכם תחשבו שאתם לא היחידים ולכולם קשה. המגבשים מתלהבים מאנשים שמשדרים אופי וכוח, אז תראו שיש לכם את שתיהם והרבה מכל אחד!!
  3. תשדלו להיות כמה שיותר אחראיים לגבי הציוד שלכם והסביבה שלכם ותראו אחריות כלפי כל הקבוצה, לא משנה כמה אתם עייפים תראו שאתם דואגים לכולם בכל עט.
  4. כשקשה תסתכלו סביב ותעריכו את מה שיש מסביבכם- בסיס עתלית (הבסיס של השייטת) ידוע כאחד הבסיסים הכי יפים בארץ ולא סתם!
  5. בכל שניה פנויה שיש לכם, תנסו למצוא משהו יעיל לעשות! הם מחפשים אנשים יעילים בזמנים ואפקטיביים בכל רגע.
  6. תמיד תעזרו לחברי הקבוצה, תפגינו חברות ואכפתיות במהלך כל הגיבוש- שירות בשייטת הוא שירות קבוצתי ולכן עזרה לקבוצה זה דבר שמאוד חשוב למגבשים
  7. המגבשים מדברים בקשיחות ורצינות רבה- לא להבהל מזה! צריך לזכור שבסופו של יום הם צוחקים עלינו ביניהם- בסופו של דבר הם גם עברו את אותם הדברים ?
  8. תחייכו! המגבשים רוצים לראות שגם כשאתה סובל וכולך גמור אחרי יום ארוך של אקטים אתה יכול לדפוק חיוך קטן ולהראות להם שבתכלס הכל טוב ושמח.
  9. אפילו שהגיבוש תחרותי תזכרו שבסופו של דבר את מתחרים עם ילדים שרוצים בדיוק כמוכם אז להתחבר לחברי הקבוצה עוזר מאוד ותורם רבות להמשך הצלחת הגיבוש
  10. אל תזלזלו בזמנים, אומרים לכם לסיים לאכול תוך 15 דקות אז תסיימו תוך 15 דקות! איחורים זה דבר ששמים עליו דגש רציני
  11. החלק הפיזי נע בין יום ראשון בערב ליום רביעי בבוקר והימים עמוסים בהמון אקטים אז תנסו לתת הכל בכל אקט אבל אם לא הולך באקט אחד לא להתבאס כי יש כלכך הרבה הזדמנויות להוכיח מה כל אחד שווה.
  12. תהיו קשובים לגוף שלכם- הגיבוש מתעסק הרבה בכושר אז תשימו לב כל הזמן אם אתם מרגישים טוב וכשירים להמשיך בגיבוש.
  13. המגבשים יגידו לכם המון פעמים לשתות מימייה שלמה, תקשיבו להם! הם דואגים לכם ולא רוצים שתתיבשו, הם לא עושים את זה סתם.

תרגילים ומשימות שניתנו בגיבוש:

מחוץ למים- אישיות:

  1. ספרינטים סדרי הגעה- במרחק של 30-50 מטר מקו ההתחלה עליו כל החוליה עומדת מוצב תיק, ברגע שהמגבשים מזניקים רצים אל התיק, מקיפים אותו וחוזרים אל קו ההתחלה לפי סדרי ההגעה. המגבשים רושמים כל פעם את השישה הראשונים שמגיעים ואת ה2 האחרונים.
  2. זחילות סדרי הגעה- באותו המרחק מוצב תיק וזה בעצם אותו האקט רק שהפעם זוחלים עד התיק וכאשר מגיעים אליו קמים ורצים חזרה לקו ההתחלה, ושוב רושמים את השישה הראשונים ואת ה2 האחרונים.
  3. אלונקה סוציומטרית- בקו ההתחלה יש אלונקה ו2 גריקנים ועושים תחרות (זחילה או ריצה) באותו באופן שהסברתי מקודם, רק שהפעם הארבעה הראשונים שמגיעים לוקחים את האלונקה והשניים אחריהם את הגריקנים ורצים שוב להקפה סביב התיק, כדי שבפעם הבאה הם יהיו עייפים יותר להגיע שוב מהראשונים.
  4. הקפת מצוף וספרינטים\זחילות- אותו האקט כמו ה2 משימות הראשונות, רק שהפעם גם מקיפים מצוף שמוצב קצת לאחר קו המים, חוזרים לקו ההתחלה וישר יוצאים לספרינט\זחילה- מה המגבשים אומרים.
  5. הרכבה ופירוק של מאג, אמ-16 וקלאצניקוב- כל אחד בתורו מפרק ומרכיב כל אחד משלושת הנשקים כאשר נמדד לך הזמן שלוקח לך לפרק ולהרכיב כל נשק.

מחוץ למים- קבוצתיות:

  1. הרכבת סירת סאג שמפורקת, בחזרה למצבה הרגיל. ביום השלישי שחלקו הוא יום סאגים, עובדים הרבה עם הסירות הללו ואחד מן המשימות היא להרכיב ככקבוצה סאג שמפורק לחלקים.
  2. העברת אלונקה מתחת לחוט נמוך- ישנו חוט אשר ממוקם נגיד מטר מעל החול וברווח בין החוט לחול יש להעביר אלונקה כאשר אחד מאנשים החוליה עליה- אסור שהאלונקה תיגע בחוט ובחול. בנוסף, כל חברי הקבוצה צריכים גם כן לעבור בלי לגעת בחוט.
  3. מירוץ סאגים- החוליה מתחלקת לקבוצות של 4 ומתבצעת תחרות בין כל קבוצה של ארבעה, להקיף אובייקט מסוים שממקום במרחק של נגיד 100 מטר ולחזור חזרה כאשר הסאג באוויר.
  4. מסע כפול 2- בלילה השני ישנו מסע לאחר הקפצה באמצע הלילה- מסע די קצר ולא קשה מידי, וביום הרביעי בבוקר מתקיים המסע הרציני שעליו הסברתי בתחילת לוז הגיבוש.

בתוך המים- אישיות:

  1. מקצה שחייה של 400 מטר- כל החוליה מוזנקת למקצה שחייה של 400 מטר ונרשמים לפי סדרי הגעה כל אחד באיזה מקום הגיע וכמה זמן לקח לו.
  2. שחייה למרחק בלי לנשום- ביום הבריכה יש משימה שבודקת כמה כל מלש"ב יכול לעבור בבריכה בלי לנשום.
  3. החזקת משקולת של קילו מעל קו המים- נכנסים בקבוצות של 4 לתוך מי בריכה עמוקים- מקום שבו לא עומדים, והמטרה להחזיק כמה שיותר זמן את היד ישרה עם המשקולת עליה ומעל המים.
  4. פירוק והרכבה של קלאצניקוב- בתוך המים מונח קלאצניקוב וכל מלש"ב עומד במים שמגיעים לו אל החזה והמטרה היא לפרק ולהרכיב את הקלאצניקוב בתוך המים בכמה שפחות נשימות וכמה שפחות זמן 
  5. שהייה כפול 2- ישנם שני שהיות- אחת ביום השני ואחת בערב של היום השלישי ושהייה מתנהלת כך: נכנסים למים עם משקת מושחרת ושוכבים תלויים על 2 חוטים כך שאתה כביכול באוויר אך בתוך המים, ופשוט מחכים עד שאומרים לעצור. לפי השערתי, השהייה הראשונה ערכה בערך 15 דקות ושהייה השניה ערכה בערך 20 דקות.
  6. שחייה לעבר מצוף עם משקפת מושחרת- נכנסים בקבוצות של 4 ובמרחק של בערך 50 מטר ממכם ממוקמים ארבעה מצופים, לכל אחד אומרים איזה מצוף מיועד לו וברגע שמזניקים צריך להגיע בכמה שפחות הצצות (הורדות של המשקפת המושחרת) ובכמה שפחות זמן אל המצוף אליו כל אחד מיועד. 

בתוך המים- קבוצתיות

  1. תחרות חתירה על סירות סאג'- החוליה מתחלקת לשני קבוצות וכל קבוצה עולה על סאג משלה ואז יש תחרות בין שני הקבוצות להקיף מצוף מסוים ולחזור אל קו החוף.

 

בהצלחה ביום בגיבוש !

 

רוצה לעבור גיבוש/יום סיירות? יש לך שאלה לשאול אותנו?

×

היי!

בחר באחד מהנציגים שלנו כדי להתחיל התכתבות ב-WhatsApp או שלח לנו הודעה במייל ל- Xpert.kosherkravi@gmail.com

× איך אנו יכולים לעזור לך?
דילוג לתוכן