גיבוש שייטת 13

בחר גיבוש

לקבלת 2 אימוני ניסיון

גיבוש שייטת – מאי 2020 (קורונה)

יום ראשון:

לתחנת רכבת חוף הכרמל ומתחילים לשלוח אוטובוסים לבסיס. במהלך הנסיעה מקבלים טפסים 7:30-מגיעים ב עם שאלות על עצמך שצריך למלא. מגיעים לבסיס מקבלים טופס טיולים ומתחילים לעבור בין התחנות השונות- חובש, רופא, הפקדת טלפונים, קבלת מדים, אפודים ותדלים וחלוקה לחוליות. יש בסביבות עשר חוליות כשבכל חוליה עשרים מתגבשים וארבעה מגבשים. מגיעים לחוליה שלך ומתחילים ללמוד לפרק ולהרכיב נשקים (קאלץ, ). כל זה קורה עד ארבע אחר צהריים בערך ואז יוצאים לריצת אלפיים על החוף. חוזרים מהריצה 16מאג ואם ונבחנים על פירוק והרכבת נשקים על זמן. אחרי זה יורדים לחוף ונותנים לנו עשר דקות למלא עשרה שקים קבוצתיים ושק אישי לכל אחד, כשהקאץ זה שאתה חייב למלא כשאתה רטוב ובין מעבר לשק קבוצתי לאישי צריך להיטבל עוד פעם.. בסוף הזמן צריך לעמוד ב-ח אחרי שהחלפנו לבגדים יבשים. ולמרבה ההפתעה בסוף הזמן פעמים. מסיימים את התרגיל והמגבשים עוברים 3-4מזניקים אותנו לעוד סיבוב כזה.. בסך הכל משהו כמו ושוקלים את השקים האישיים של כולם ובודקים שהם לפחות עשרה קילו. שק שנבדק ואושר נכנס לתדל האישי להמשך הגיבוש. אחרי התרגיל הזה מקלחות ונגמר היום. תרגיל לא קשה ופיזי כמעט בכלל.. רק מתחיל להכניס אותך לאווירה של הגיבוש ועבודה בקבוצה והתמודדות עם הים.

יום שני :

מעירים אותנו לפנות בוקר ויורדים כל החוליה לחוף עם הציוד הצוותי (אלונקות, גריקנים, שולחן וכיסאות). מעמידים אותנו עם בגדי ים בלי חולצות עם הפנים לים כשכל החוליה מחזיקה חבל ואומרים לנו להתחיל ללכת לכיוון המים. מגיעים לקו חזה בערך ומקבלים הנחייה להתיישב ככה שהמים יגיעו לצוואר של כולם. נשארים במצב הזה כמה דקות ויוצאים חזרה. מחליפים למדים יבשים ויוצאים למסע. המסע מתקיים על רצועת חוף של בערך קילומטר- קילומטר וחצי כשהולכים הלוך חזור מקצה לקצה כמה פעמים. באמצע המסע עוצרים ויוצאים למקצים של זחילות בסדרי הגעה. מסיימים את הזחילות וממשיכים את החצי השני של המסע. אחרי המסע יש כל מני משימות מחשבה כמו להכין הרצאה שצריך להעביר בהמשך הגיבוש, ללמוד ציר ניווט ולהיבחן עליו מול המגבשים, דיון קבוצתי על סיטואציה מסוימת שהמגבשים מעלים וקבלת תצלום אווירי של חלק מהבסיס כשנקודה מסוימת מסומנת עליו ואתה צריך להגיע לנקודה הזאת ולמצוא מוקש עם מספר ולחזור ולהגיד את המספר הזה למגבש. בין המשימות יש שהיי ה- שכיבה במים בין שני חבלים כשאתה עם מסיכה מושחרת ושנורקל ואסור לך לקום 150 ולהוציא את הראש מהמים למשך כל השהייה. בנוסף יש ביום השני שחייה למצוף ובחזרה ( מרחק של בערך מטר כל כיוון), שחייה עם מסיכה מושחרת למצוף כשהמטרה זה להגיע אליו עם כמה שפחות הצצות ובערב יש תיזוזים- זחילות, ספרינטים סדרי הגעה, אלונקה סוציומטרית וים יבש ה- יש מצוף שממוקם במים ותיק שממוקם על החוף, כשהמגבש צועק ים צריך לרוץ כמה שיותר מהר ולהקיף את המצוף ואז להגיע ליבשה ולהקיף את התיק ולהיעמד על הקו בסדרי הגעה, ולהיפך. ומסיימים את היום השני .

יום שלישי:

קמים יחסית מוקדם ונטבלים כל החוליה במים ( שוב במתכונת של החבל) ואז חוזרים כל המתגבשים למתחם הגיבוש ומתרחשים הניפויים והחלוקה לחוליות חדשות. הניפויים יחסית מצומצמים והחוליות החדשות בסביבות מתגבשים בחוליה. אחרי הניפויים יורדים לחוף לתיזוזים(זחילות, ספרינטים וכו..). אחרי התיזוזים עולים 13 באוטובוס לבסיס ומתחילים תרגילים עם סגים( סירות גומי)- פירוק והרכבה, תחרות בין שתי קבוצות( מחלקים את החוליה לשתי קבוצות וכשהגבש מזניק שתי הקבוצות יוצאות וחותרות למצוף בים מקיפות אותו מימין לשמאל והקבוצה שמגיעה חזרה ראשונה מנצחת. מערבבים בין הקבוצות ועושים את התרגיל עוד כמה פעמים.. תרגיל
נוסף זה הקפות בין הסאגים- יש שני סאגים בים וצריך לטפס לראשון לקפוץ למים לשחות לשני לטפס עליו ולקפוץ בחזרה לראשון, ככה כמה שיותר הקפות.. אחרי התרגילי סאגים נוסעים לבריכה ומתחילים את התרגילי מים- מעבר מרחק כמה שיותר גדול בנשימה אחת, פירוק והרכבת נשק מתחת למים, הרמת חישוקים ממתקן בקרקעית בלי ועם כיסוי עיניים והחזקת משקולת מעל המים לכמה שיותר זמן כאשר אסור שהמרפקים יגעו במים. מסיימים את התרגילי מים וחוזרים לחוף במתחם הגיבוש לתיזוזים. אחרי התיזוזים הולכים לשהיי ה ואחרי השהייה נגמר היום השלישי.

יום רביעי:

הקפצה לפנות בוקר ויציאה לטבילה בים (עוד פעם במתכונת החבל). אחרי הטבילה מתחילים את המסע השני. המסע השני יותר ארוך מהראשון והוא עם תדל(תיק עם משקל) ואפוד ככה שההליכה יותר מאתגרת. מסיימים את המסע ובעצם הגיבוש עצמו נגמר.. בהמשך היום יש שבירת דיסטנס וראיונות עם המגבשים, קצת עבודות רסר (נקיונות סידורים וכו..) ומזמנים חלק מהילדים לראיון אצל פסיכולוג. אין מה להתעסק ולהתרגש מזה שחלק מהילדים מקבלים פסיכולוג וחלק לא זה רק חוות דעת נוספת וזה לא אומר כלום (אני לא זומנתי לפסיכולוג ועברתי..). ביום הרביעי יש לא מעט שעות מתות..

יום חמישי:

קמים יחסית מאוחר וכבר על ההתחלה מכנסים את כולם ומקריאים מי עלה לוועדות ומי לא, מי שלא עלה שולחים אותו כבר הביתה וכל מי שעלה עולה על אוטובוס נפרד לבסיס. בבסיס מחכים עד שיגמרו הוועדות ובשלב מסוים המפקד של הגיבוש נכנס ומקריא את התוצאות- כל מי שעבר יוצא החוצה ומי שלא נשאר לשיחת עידוד קטנה וחוזר תוך זמן קצר באוטובוס לרכבת.

 

טיפים כלליים: 

אין מה להתרגש מהיחס של המגבשים אליכם, זה בסופו של דבר משחק שצריך לקבל ולא להתרגש • ממנו. במבט לאחור הכל עביר.. אל תוותרו לעצמכם. • אתם נמצאים באחד המקומות הכי יפים בארץ שלא להרבה יצא לראות! תנסו להעריך ולהנות מזה.. • הרגשתי את זה במיוחד במסע השני כשהלכנו לכיוון על החוף לכיוון המבצר והשמש התחילה לצאת וציפורים עפו מעל המבצר.. תהנו מזה

 

רוצה לעבור גיבוש/יום סיירות? יש לך שאלה לשאול אותנו?

×

היי!

בחר באחד מהנציגים שלנו כדי להתחיל התכתבות ב-WhatsApp או שלח לנו הודעה במייל ל- Xpert.kosherkravi@gmail.com

× איך אנו יכולים לעזור לך?
דילוג לתוכן