גיבוש טיס מועד נובמבר 22
יום ראשון
תגיעו בשעה 8:00 לתחנת הרכבת אופקים ותחכו לקראת העלייה לאוטובוס.
תתחילו לעלות לאוטובוסים בקבוצות, כבר בעלייה יחלקו לכם מספר טפסים אישיים, בד"ח של פעולות במקרי חירום כגון צבע אדום/ התייבשות/ מכת חום שעליכם לשנן ויאסרו עליכם לדבר מרגע זה עד סוף הגיבוש.
לאחר מספר דקות תגיעו למתחם הקליטה של הגיבוש ותעברו שרשרת "חיול" בה תראו חובש, רופא ותקבלו מדים לכל השבוע (אין מה למהר בשלב זה, קחו מדים שיהיו טובים ונוחים לכם- אתם הולכים לעשות איתם את כל הגיבוש).
רק לאחר שתסיימו שרשרת זו ישלחו אתכם לאוהל המתנה בו תקבלו כריך ותחכו לקבלת הכיתה שלכם (חשוב לאכול לפני ריצת ה1000 שמתבצעת בערב).
תכירו את הכיתה והמפקדים שילוו אתכם בגיבוש, תקבלו חוברת בד"חים מפוצצת במידע שעליכם ללמוד בכל רגע פנוי בגיבוש, תוציאו מהתיק האישי רק ציוד שיגידו לכם לתוך שקית אישית, תיפרדו מהתיקים ותתחילו להתקדם לכיוון מתחם הגיבוש ולאוהלים בהם תישנו, שם תקבלו קיטבג גדול עם כל הציוד הדרוש- שק שינה, אפוד ותדל עם ציוד לבניית אוהל סיירים.
לאחר מספר דיונים ומשימות קבוצתיות יגידו לכם לעלות על בגדי ספורט ויובילו אתכם לקטע כביש שבו תבצעו את ריצת ה1000 ככיתה.
אחרי הריצה תאכלו ארוחת ערב, תבצעו עוד מספר פעילויות כמו חידות ובניית אוהלי סיירים בזוגות ולאחר מכן תבצעו אקט זחילות ראשון בגיבוש שלאחריו תלכו לישון לילה שלם ללא הקפצות.
יום שני
יעירו אתכם עם הזריחה וישר תצאו להליכה לכיוון העליות בהן תבצעו אקט של מילוי שקים ויצירת ערימה אישית, אחריו תחזרו לארוחת בוקר, מספר דיונים ומשימות שלאחריהן תבצעו עוד אקט של זחילות סדרי הגעה, חשוב לא לוותר בשלב זה מכיוון שבסיום הזחילות השמש תעלה לגמרי ולא תעשו עוד אקטים פיזיים עד הלילה.
במהלך כל שעות היום תבצעו אקטים של בניית מחסות, חידות, דיונים, מבחני בדחים ראשונים ותגיעו לראשונה למגרש המשחקים שם יבחנו את הדינמיקה הקבוצתית שלכם.
כשירד החושך תאכלו ארוחת ערב ותיכנסו למיטות מוקדם מהרגיל.
לאחר 20 דקות תהיה הקפצה ראשונה בגיבוש, תעמדו מחוץ לאוהל בסדרי הגעה ותחכו למפקדים שיובילו אתכם לביצוע אקטים קבוצתיים בודדים ותחזרו לאוהל יחסית מהר.
לאחר עוד 30 דקות הקפצה נוספת, הפעם לאקט אלונקה סוציומטרית בזחילות- הארבעה הראשונים תופסים אלונקה.
תיכנסו למיטות שוב ושוב יקפיצו אתכם לקצת תיזוזים ולמידת בדחים שלאחריהם תיכנסו למיטות והפעם עד הבוקר.
יום שלישי
תקומו בזריחה לאקט נוסף של שקים, רק הפעם במקום ערימה אישית יהיה על כל הכיתה לעשות ערימה קבוצתית.
בסיום האקט תאכלו ארוחת בוקר ולאורך כל היום תבצעו משימות קבוצתיות ואישיות. בין המשימות יהיו בניית מבנים מסויימים בקבוצות, פתירת פאזל בזמן שהכיתה מחזיקה קורה כבדה, תכנון תכנית תקיפה על בסיס במדינה אויבת, קריאת מפות, למידת בדחים תחת לחץ זמן, דיונים בנושאים אקטואליים, מבחני בדחים אישיים ועוד מתקנים שטרם ביצעתם במגרש המשחקים.
בערב יום שלישי תבצעו עוד אקט של זחילות אלונקה סוציומטרית ולאחריו תיכנסו לישון.
לאחר כ45 דקות יקפיצו אתכם לתיזוזים רבים, משימות כיתתיות כמו משחק דמקה אנושי ופתירת חידת איינשטיין שבסופם תחזרו למיטות לישון.
יום רביעי
בבוקר יום רביעי קמים מוקדם מאוד וכשעדיין חושך בחוץ מתחילים לבצע שוב אקט שקים שמשלב את שני האקטים הקודמים- הפעם עליכם לעשות ערימה אישית וקבוצתית בו זמנית.
לאחר מכן יובילו אתכם לאיזור מוגדר בו מבצעים את האקט הפיזי הקשה ביותר בגיבוש, ספרינטים אלונקה סוציומטרית- הארבעה הראשונים תופסים אלונקה ואז יוצאים שוב. זה האקט הכי עצים וארוך בגיבוש.
זה בעצם היום האחרון שבו אתם נבחנים בגיבוש, תעבירו את היום בעוד משימות כגון דיונים, הרצאות, פיקוד על קבוצה בכיתה, למידה תחת לחץ,בניית מבנים מכלל הציוד הכיתתי, סיום כל המתקנים במגרש המשחקים- כולל מתלה השזיפים, תכנון תכנית חילוץ, חידות נוספות ומבחני בד"חים לכל החניכים הנותרים שטרם נבחנו.
בערב יום רביעי עוברים תיזוזים רבים, רואים את המפקדים בפעם האחרונה עד שבירת הדיסטנס, נכנסים למיטות ומופתעים לגלות שאין הקפצה וזה הלילה בו תישנו הכי הרבה.
יום חמישי
מזל טוב, סיימתם את גיבוש טייס בהצלחה. בשעות הבוקר תארזו את כל הציוד האישי, תפרקו את המיטות והאוהלים ותעמיסו אותם למכולות. לאחר מכן תעזבו את מתחם הגיבוש ותחזרו לאיזור הקליטה בו האוטובוסים הורידו אתכם ביום הראשון.
שם יתנו לכם זמן למקלחות והחלפת בגדים. עכשיו השלב המרגש ביותר בגיבוש בו אתם פוגשים את המפקדים שלכם על מדי א' והם שוברים דיסטנס וצוחקים איתכם מעט על הימים האחרונים.
משם רק נשאר לקבל את הטלפונים ולעלות על האוטובוסים שייקחו אתכם חזרה לתחנת הרכבת אופקים.
טיפים כלליים לגיבוש
1. הגיבוש הרבה יותר קשה מנטלית ממה שאנשים נוטים לחשוב, בכל רגע המפקדים נותנים לך תחושה שהם לא מכירים אותך, לא רואים אותך ולא אכפת להם ממך, חשוב להבין שאחת ממטרות הגיבוש היא לשבור אותך מנטלית ולכן חשוב לא לוותר באף שלב.
2. תהיו הגרסה הטובה ביותר של עצמכם- תהיו נאמנים לעצמכם ואל תנסו להיות מישהו שאתם לא אבל בנוסף חשוב שיראו וירגישו אתכם מספיק במהלך הגיבוש.
3. באקטים הפיזיים- מצד אחד אל תהרגו את עצמכם ותגיעו למצב שאתם לא מצליחים לסיים את הגיבוש אך מצד שני תנו הכל בכל אקט כי הוא יגמר יותר מהר משתחשבו.
4. רגעי משבר- לכל אחד יש רגעי משבר במהלך הגיבוש וחתימת ויתור עוברת בראש יותר מפעם אחת, חשוב מאוד תמיד לזכור שהגיבוש לא יימשך לנצח, אם תגיעו מראש במחשבה שלחתום ויתור זו לא אופציה יהיה לכם הרבה יותר פשוט להמשיך הלאה.
5. אין דבר כזה גיבוש מושלם, לכולם יש טעויות ופאשלות רבות- אל תתנו להן להוריד לכם את הביטחון, קחו כל משימה בפני עצמה.
6. אמינות- חשוב ביותר להיות אמינים ב100% לכל אורך הגיבוש, גם אם דיברתם או לא עמדתם בזמנים, תמיד תגידו כשהמפקדים ישאלו, אמינות מעל הכל.
7. תתחברו לחברי הכיתה- מבטיח לכם שזה יעשה לכם את החוויה הרבה יותר טובה עד כדי כך שבדיעבד תבינו שנהניתם בגיבוש בנוסף לזה שתצאו עם חברים טובים.
8. קחו מדים נוחים- לא ארוכים וגדולים מדי אך גם לא לוחצים וקטנים, אתם הולכים לזחול ולרוץ עם המדים האלו. בפרט חשוב חולצה עם כיסים נסגרים מכיוון ששם אתם הולכים לשים את הבד"חים כל השבוע.
9. תשמרו על הציוד שלכם- התדל וחלקי אוהל הסיירים מתערבבים, נאבדים ונגנבים בין כל חברי הכיתה, תדאגו לשמור על ציוד מלא ותקין שישמש אתכם במשימות רבות.
10. תעשו פיפי בכל זמן שאתם יכולים- אל תשמרו, לעולם אתם לא יכולים לדעת מתי תהיה הפעם הבאה שיתנו.
11. תשתו הרבה מים ותאכלו טוב- הדבר האחרון שאתם רוצים זה להתייבש וללכת הביתה באמצע הגיבוש.
פרטים שחשוב לדעת
-אין מה להביא ציוד מיותר, בתחילת הגיבוש יגידו לכם להוציא מהתיק אך ורק 5 חולצות לבנות רגילות (לא דרייפיט), 5 תחתונים, 5 גרביים, מכנס ספורט, מברשת ומשחת שיניים וזה הכל, אין מה להביא יותר במטרה להכניס, יבדקו את השקית של כל אחד.
-בסוף הגיבוש מתקלחים ולכן ניתן להביא מגבת ובגדים להחלפה שיחכו לכם ליום האחרון.
בכל רגע ניתן ללכת לראות חובש ולחזור לגיבוש בלי שדבר זה ישפיע על המיון או על הסיכוי שלכם לעבור.
-אל תעשו שום דבר שלא אמרו לכם- המפקדים יגידו לכם מה לעשות עד הפרטים הקטנים ביותר.
-אף אחד לא באמת מצליח ללמוד את כל חוברת הבד"חים.
-יש מספיק זמן בלילה לישון- תנצלו את כל הזמן שנותנים לכם לישון ולנוח.
האקטים בגיבוש
פיזיים:
ריצת 1000- ריצת קילומטר על כביש.
זחילות- עד 8 סבבים של זחילות לאורך בריכת חול שבסופה נעמדים לפי סדרי הגעה.
זחילות אלונקה סוציומטרית- יוצאים לזחילה לסוף הבריכה והארבעה הראשונים שמגיעים תופסים אלונקה ועושים סיבוב מסביב לבריכה.
שקים- מילוי שק במעלה העלייה, ירידה של כ30 מטרים, עלייה חזרה וריקון השק בערימת אישית/קבוצתית.
ספרינטים- שני מקצים של 12-14 ספרינטים של כ40 מטר במישור.
מתלה שזיפים- מספר סבבים שבהם המטרה היא להישאר כמה שיותר זמן תלוי על מתח.
מחשבתיים:
העברת שיעור לכיתה- שני חניכים יקבלו דף מערך שיעור בנושא מסויים, ילמדו אותו כמה דקות ולאחר מכן יעבירו אותו לכיתה.
דיונים- המפקדים יקריאו קטעים וסוגיות שעליהם יש לדון ככיתה, לפעמים יחלקו את הכיתה לשתי קבוצות כשאחת בעד ואחת נגד ותצטרכו להגיע להחלטה פה אחד.
חידות איינשטיין- חידה בעלת נתונים רבים, כל אחד מקבל רמז אחד ובוחנים איך אתם מנסים להגיע לפתרון.
קריאת מפות- הכיתה תקבל מפות עם נתונים שונים ועליכם לגלות פרטים שהמפקדים יבקשו מכם.
אסטרטגיה- על הכיתה לזכור פרטים רבים שהמפקדים יקריאו לגבי איזור מסוים ולאחר מכן לתכנן מסלול תקיפה/טיסה תוך כדי התחשבות בנתונים.
תכנון תחת לחץ- כל חניך מקבל דפי מידע מלאים בנתונים ובזמן קצוב על כל אחד לתכנן תוכנית תקיפה/חילוץ תוך כדי התחשבות במגבלות ופרטים רבים המופיעים בדף.
צורת עץ- על מספר חניכים ליצור צורה מסוימת מחתיכות עץ בזמן שכל הכיתה מרימה קורת עץ כבדה.
בד"חים- בכל רגע נתון המפקדים יכולים לקחת אתכם למבחן בד"ח, בדרך כלל על הבד"ח שאתם יודעים הכי טוב, בנוסף עלולים לתת לכל הכיתה מספר דקות להתחיל ללמוד בד"ח חדש ולבחון אתכם בבודדים על מה שהספקתם ללמוד.
מיומנויות:
בניית אוהל סיירים בזוגות- על כל זוג להשתמש בציוד שלו ולבנות אוהל סיירים עומד ויציב.
מחסה אישי- על כל אחד לבנות מהציוד שברשותו מחסה שיספק כמה שיותר צל, הגנה מהרוח והגנה מהגשם.
בניית מפקדה/אנטנה/מנחת מסוקים- הכיתה תחולק לשלוש קבוצות כשכל אחת תתבקש לבנות מבנה אחר מהציוד שברשותה ומדברים שתמצא בשטח.
בניית אוהל כיתתי- בניית אוהל גדול מכל הציוד הכיתתי העונה על מספר דרישות כמו גובה מינימלי, חוסר מגע עם הקרקע והגנה מירבית מהצל.
בהצלחה בגיבוש!
ע' בוגר צוות גן רוה, עבר את הגיבוש בהצלחה.