המדריך המלא לגיבוש טיס 2

לו"ז הגיבוש:

יום ראשון

יום ראשון- אוטובוסים מיוחדים לגיבוש אספו את כל המתגבשים ממקומות מרכזיים הקרובים לבתיהם. מתחילים לעלות על האוטובוסים בקבוצות לאחר בדיקת חום (כבר בחלק הזה מתחילה אווירת הגיבוש – אסור לדבר, צריך למלא את הטפסים שמחלקים לנו).

בהגעה לבסיס מתבצעת בדיקת חום נוספת לפני הירידה מהאוטובוסים (תהליך ארוך שלוקח המון זמן המתנה באוטובוס). לאחר הירידה מהאוטובוס עוברים את התהליך של הבדיקות הרפואיות, עליה על מדים, חלוקה לקבוצות וקבלת הציוד שאיתו אנחנו עוברים את הגיבוש.

 

לאחר המפגש עם המפקדים שלכם למשך הגיבוש הולכים לחדר במקום אוהל בעקבות עומס החום החריג שהיה. בהגעה לחדר מקבלים מספר נהלים מהמפקדים מתיישבים בישיבה מזרחית ב-ח׳ ופותחים את הגיבוש בדיונים. הדיונים הם על נושאים שנויים במחלוקת כאשר ברובם צריך להגיע להסכמה קבוצתית על פתרון (בעד או נגד, כיצד צריך לפעול במקרה זה כדוגמה האם להלשין על חבר שמרמה וכדומה) לאחר מספר דיונים הולכים לישון.

יום שני

מתעוררים לקראת הזריחה ומתחילים ללכת לכיוון גבעת הגיבוש. כאשר מגיעים ישנם מספר משימות קבוצתיות, למידת בדחים, ואקט אחד של זחילות (לא ארוך בכלל). לאחר מכן חוזרים חזרה לחדר ובו ממשיכים בלמידת בדחים, בדיונים ובחידות רבות עד הלילה.

יום שלישי

יש הקפצה זמן לא רב אחרי שהולכים לישון כאשר מעלים את כולם על ציוד ומתחילים ללכת לגבעת הגיבוש אך בסופו של דבר חוזרים לישון. המשך היום בדומה מאוד ליום השני, קמים מעט מוקדם יותר והולכים לגבעת הגיבוש. בגבעת הגיבוש פותחים במשימות קבוצתיות כאשר במהלכן יש רק אקט אחד של זחילות בסגנון אלונקה סוציומטרית (הפעם במתכונת ארוכה יותר). המשך של משימות קבוצתיות ולמידת בדחים לאחר הזחילות.

גם ביום זה כאשר השמש מתחילה לעלות ואיתן גם מגיע החום חוזרים לכיתה כאשר עד הלילה ישנם דיונים רבים חידות,בדחים וחניך אחד מתבקש להעביר שיעור על נושא שפורט עליו בדפים שחולקו ע״י המגבשים למשך שלוש דקות של קריאה בלבד.

יום רביעי

גם היום הרביעי הוא בדומה לקודמיו והשוני היחיד הוא באקט הפיזי כאשר הפעם הוא אלונקה סוציומטרית רגילה, כאשר מפקד המחלקה מזניק את הקבוצה לפני שהאלונקה מספיקה לחזור (אורך התרגיל בינוני).בחזרה לחדר הגיבוש, ממשיכים בדיונים והחידות כרגיל אך כעת מתבקשים להכין הרצאות על נושאים מוגדרים על ידי המגבשים כאשר ייבחנו עליהם כעבור זמן לא רב לאחר מכן (מכת חום, קורונה… זמני ההרצאה נעים בין 30 שניות ל12 דקות כאשר בין כל חניך לחניך הזמן משתנה ברנדומליות).

יום חמישי

ביום זה קמים מעט מאוחר יותר בדומה ליום השני, מארגנים את כל הציוד בחדר ודואגים לסדר את כולו.

לאחר מכן הולכים לגבעת הגיבוש לפרק את המתחם.

חוזרים חזרה לחדרים מסדרים סידורים אחרונים מחזירים ציוד והולכים להתקלח.

לאחר המקלחת ישנה שבירת דיסטנס קצרה עם המפגשים ומשם משוחררים הביתה כאשר את התשובות על מעבר הגיבוש מקבלים רק בשבוע שאחריו.

 

טיפים כללים שלי

  1. הטיפ הידוע והנכון כל כך, המגבשים הם בני אדם!!! קל מאוד לשכוח את זה ברגע האמת.
  2. אין ספק שהמלש"בים שמגיעים לגיבוש באים כדי לסיים אותו בהצלחה (לפחות רובם), מה שיוצר אווירה תחרותית. חשוב מאוד לנסות ליצור חיבור עם חבריכם לכיתה תוך מתן עזרה ככל הניתן. חשוב לזכור שברוב הזמן אסור לדבר, לכן החברים לקבוצה ידעו להעריך אתכם לרוב על סמך המעשים שלכם (כמו גם המגבשים…).
  3. תהיו אמיתיים ותהיו אתם עצמכם! תחשבו על זה: אם תעברו – מדהים! אם לא תעברו – תתבאסו על זה שניסיתם להיות משהו שהוא לא אתם ולעולם לא תדעו אם אתם האמיתיים מתאימים לקורס או לא. בנוסף קל לזהות אנשים שמנסים להיות משהו שהם לא.
  4. הכי חשוב לגיבוש ולקורס בכלל – שמירה על כנות. מספיק אפילו שקר אחד וזה עלול לפגוע בקבלה שלכם לקורס. הרציונל שמאחורי זה: בפועל, טייסים נמצאים עם עצמם במטוס ורק הם יכולים לדווח על ביצוע המשימות שניתנו להם. ברגע האמת, הם צריכים להיות כנים אם אם זה עלול לפגוע בהם! (לדוגמה, הפצצת המטרה הלא נכונה).
  5. החידות מורכבות חלקן מנתונים מספריים רבים. תשתדלו לעקוב כמה שיותר אחרי כמה שיותר נתונים שתצליחו (לא חייב הכל) ובכך תוכלו להוות גורם חשוב לפתרון החידות עבור הקבוצה.
  6. רצוי לדעת לקרוא מפה כמו שצריך ולעבור על עקרונות ניווט בסיסיים.

 

דברים שחשוב לדעת

  • זה ירגיש כאילו אנחנו לא ישנים הרבה בלילה בכלל, אבל בפועל הם נותנים לנו מספיק שעות שינה!
  • כל דבר, ואפילו הכי קטן(שירותים, שתייה, אוכל…) הוא תחת לו"ז שנבנה מראש. כלומר, לכל דבר מוקצב זמן מסויים.
  • בתחילת הגיבוש, המפקדים מקציבים זמן קצר יחסית בו אנחנו צריכים להכין שקית עם דברים סטנדרטיים ביותר אשר רק אותם אנחנו רשאים לקחת איתנו לפני הכנסת התיקים למכולות:
  • 5 זוגות גרביים
  • 5 זוגות תחתונים
  • עד 5 חולצות (אסור דרייפיט או תרמי)
  • מברשת ומשחת שיניים
  • לבנות – מוצרי היגיינה.
  • כדי להקל על עצמכם, תוכלו להכין שקית זו מראש בבית. בעיקרון, לא כל כך משתמשים בדברים האלה. בסוף היום כולם רק רוצים לישון ומפחדים מהקפצות.
  • הגיבוש כולו מלא בהוראות – בין אם זה במשימות ובין אם זה בחלוקה לצוותים ועשיית דברים טכניים בהתחלה. חשוב מאוד להיות כמה שיותר מפוקסים, גם בחלקים שאולי נראים "פחות חשובים" או שנדמה שלא בוחנים אותנו בהם.

 

תרגילים ומשימות שניתנו בגיבוש

משחק דמקה עם שקי חול – הכיתה מתחלקת לשתי קבוצות המשחקות אחת מול השנייה, כאשר יש זמן מוקצב לכל מהלך ואין לחרוג ממנו.

חידת איינשטיין – ניתן למצוא את החידה הזאת בקלות באינטרנט. כל אחד מחברי הקבוצה מקבל רמז אחד לחידה, ויש לפתור את החידה במקביל לסחיבת קורת עץ כבדה וארוכה מצד לצד(קבוצתית).

התקפת בסיס אויב –  אתם צריכים לתכנן תקיפה של בסיס אויב מסויים. המגבשים מחלקים לכם דפים עם נתונים רבים וכלים שונים הנמצאים בידיכם בהם אתם רשאים להשתמש, ויש לכם זמן מוקצב לקריאה של הדפים האלו כאשר בסופו תצטרכו להתנדב ולהסביר למגבשים על תוכנית הפעולה שגיבשתם. חשוב לציין שבדפים יהיו המון נתונים ברמת המשקלים המירביים שאתם יכולים לשאת במטוסים שנמצאים ברשותכם, שיקולי דלק, שיקולי זמן, הגבלת תחמושת, סוגים שונים של כח אדם (כדוגמת חילוץ, אבטחה, רופאים) וכו'.

אסטרטגיה – מפקדת המחלקה מקנה הנחיות רבות על תקיפת אויב ואתם צריכים לתת שלושה אלמנטים מרכזיים לבניית בסיס אידיאלי שיגן עליכם בצורה הטובה ביותר. לאחר שכל אחד מחברי הכיתה הציג בפני המגבשים את שלושת האלמנטים המרכזיים שלו, אתם תערכו דיון קבוצתי בו תצטרכו לשכנע את שאר חברי הקבוצה לבחור באלמנטים שלכם. המטרה שמתוך שלושת האלמנטים המרכזיים שבחרתם כקבוצה, יהיו כמה שיותר אלמנטים שאתם הצגתם בהצעה שלכם. לאחר מכן, תצטרכו לבנות כקבוצה מודל של הבסיס עם שלושת האלמנטים המרכזיים שנבחרו בקבוצה.

אלונקה סוציומטרית– אתם תוזנקו למקצים של ספרינטים בהם תשאפו להגיע ברביעייה הראשונה על מנת לעשות סבב נוסף עם האלונקה.

סדר פעולות במקרה של התרסקות בשטח אויב – אתם דנים בקבוצה מהן חמש הפעולות הראשונות שהייתם עושים במקרה של התרסקות בשטח אויב (לדוגמה: קשר, אספקת מזון, מחבוא וכו').

מבנה הגנה מפני אויב – עליכם לבנות (כל אחד לעצמו) מהכלים הנמצאים ברשותכם ובשטח את מבנה ההגנה מפני תקיפת אויב הטוב ביותר, תוך התחשבות בכיוון הרוח והגשם

המתקנים בגבעת הגיבוש – ישנם מתקנים שונים בגבעת הגיבוש, ולכל אחד מהם משימה שונה. עליכם להיות קשובים להוראות ולתנאים לביצוע המשימה. בחלק מהפעמים תתבקשו להוביל את הקבוצה לביצוע המשימה כאשר רק לכם מותר לדבר – נצלו את ההזדמנות!.

בד"חים – בתחילת הגיבוש יחלקו לכם חוברות בד"ח עליהן תיבחנו באופן אקראי בין משימה למשימה ע"י המגבשים שלכם. זמן הלמידה של הבד"חים יוגדר על ידי המגבשים

 

בהצלחה בגיבוש !

א, בוגר צוות אקספרט רחובות, טייס.

רוצה לעבור גיבוש/יום סיירות? יש לך שאלה לשאול אותנו?

×

היי!

בחר באחד מהנציגים שלנו כדי להתחיל התכתבות ב-WhatsApp או שלח לנו הודעה במייל ל- Xpert.kosherkravi@gmail.com

× איך אנו יכולים לעזור לך?
דילוג לתוכן