המדריך המלא לגיבוש טיס 2

לו”ז הגיבוש:

יום ראשון

מתייצבים בנקודות האיסוף המיועדות בערך בשעה 7:30 ומחכים למפקדים ולאוטובוסים.

מתחילים לעלות על האוטובוסים בקבוצות וכבר בחלק הזה מתחילה אווירת הגיבוש – אסור לדבר, צריך למלא את הטפסים שמחלקים לנו. בנוסף כבר במהלך הנסיעה תקבלו כבר את הבד"ח הראשון שלכם לגיבוש עליכם ללמוד.

מגיעים למתחם של הגיבוש וכבר מהרגע הראשון עליך להתחיל לעמוד בזמנים, להסתדר בח' ושלשות וזאת תוך שעוברים את התהליך של הבדיקות הרפואיות, עליה על מדים, חלוקה לקבוצות וקבלת הציוד שאיתו אנחנו עוברים את הגיבוש.

לאחר מכן תחולקו לכיתות, והמפקדים יעברו אתכם על כל הנחיות הגיבוש. בנוסף ברגע זה תקבלו את חוברת הבד"חים שלכם. שמרו עליה מכל משר ולמדו אותה בכל זמן פנוי שיש לכם, מאחר ויכולים לבחון אתכם על החוברת הזו בכל רגע בגיבוש.

בשעות אחר הצהריים המוקדמות מתחיל הגיבוש. נכנסים לגבעת הגיבוש ובה כל כיתה מתייצבת מול אוהל שנותנים לה ומתחילים לפרוק את הציוד מהקיט בג שנשאר באוהל עד סוף הגיבוש. ברגע הזה גם תיפרדו מהתיק האישי שלכם, ולאורך כל הגיבוש תוכלו להשתמש בציוד שהמפקדים ינחו אתכם להכניס שקית האישית.

במהלך היום הראשון יש אקט של זחילות, במהלכו זוחלים בריכת חול ובסופה מסתדרים לפי סדרי הגעה. בנוסף ביום הראשון יהיו לכם עוד כמה משימות חשיבה קבוצתיות ודיונים.

בלילה כולם נכנסים לאוהלים ואחרי כמה זמן מקפיצים את כולם ומעבירים אותנו עם הציוד למתחם שבו אנחנו מקימים אוהלי סיירים בזוגות ומעבירים שם את הלילה.

יום שני-רביעי

לאורך כל הימים הבאים תעברו משימות קבוצתיות ואישיות אשר ינסו לבחון אתכם במצבים שונים. כל יום יתחיל עם אור ראשון ויסתיים כ5 שעות לאחר השקיעה.

בכל הלילות מלבד הלילה החמישי היו הקפצות, בחלק מהלילות הקפצה אחת ובחלק היו גם 2 ו3.

יש הטוענים שבימים אלה מרגיש כאילו הזמן לא עובר, חשוב להישאר עם ראש קדימה ולא להתעסק בכל הקשור לזמן.

יום חמישי

כל החצי הראשון של היום מוקדש ל״פירוק גבעת הגיבוש” – פירוק האוהלים, הכנסת ציוד צבאי למכולות שבגבעה והחזרת הציוד האישי שקיבלנו. לאחר שמסיימים עם זה בסביבות הצהריים מקבלים זמן מוקצב למקלחות והחזרה של המדים. לאחר מכן מקיימים מסדר סיום עם המפקדים ומעיין "שבירת דיסטנס", ומשחוררים הביתה באוטובוסים לתחנה מרכזית באר שבע.
תשובות סופיות לגיבוש מקבלים רק ביום שני..

טיפים כללים שלי

  1. הגיבוש הוא לגמרי הצגה. אנחנו רק בוחרים איך “לשחק” בה. הראו לאורך כל הגיבוש שאתם לא מפסיקים לנסות להצליח גם את המשימות גם אם הם נראות בלתי אפשריות.
  2. אין ספק שהמלש”בים שמגיעים לגיבוש באים כדי לסיים אותו בהצלחה (לפחות רובם), מה שיוצר אווירה תחרותית. חשוב לארוך כל הגיבוש ללמצוא את האיזון בין התחרותיות האישית לבין הצלחת הצוות.
  3. רוב המשימות בגיבוש שמים פעמים רבות את ההצלחה הכוללת של הצוות אל מול ההצלחה האישית שלך, תפעלו לפי הערכים בהם אתם מאמינים, מאחר ואין מעשה נכון יותר או נכון פחות.
  4.  חשוב מאוד לנסות ליצור חיבור עם חבריכם לכיתה תוך מתן עזרה ככל הניתן. חשוב לזכור שברוב הזמן אסור לדבר, לכן החברים לקבוצה ידעו להעריך אתכם לרוב על סמך המעשים שלכם (כמו גם המגבשים…).
  5. תהיו אמיתיים ותהיו אתם עצמכם! תחשבו על זה: אם תעברו – מעולה! אם לא תעברו – תדעו שנתתם 100% מעצמכם, וכנראה פשוט אתם לא מתאימים.
  6. הכי חשוב לגיבוש ולקורס בכלל – שמירה על כנותמספיק אפילו שקר אחד וזה עלול לפגוע בקבלה שלכם לקורס. הרציונל שמאחורי זה: בפועל, טייסים נמצאים עם עצמם במטוס ורק הם יכולים לדווח על ביצוע המשימות שניתנו להם. ברגע האמת, הם צריכים להיות כנים אם אם זה עלול לפגוע בהם! (לדוגמה, הפצצת המטרה הלא נכונה).
  7. תנו את ה-100% שלכם. אין הזדמנות שנייה!
  8. חשוב שלא תשחררו את המחשבה שלהיות בגיבוש הזה זה זכות גדולה. מדובר באמת בחוויה מטורפת שלא נוכל לחוות בשום מקום אחר. מה שיכול לעזור לכם לממש זאת זה לנסות לחפש את היתרונות והפריבילגיות שיש בגיבוש (ויש המון).
  9. בגיבוש אנחנו נגיע מספר פעמים לנקודת שיברון, ובנקודה זאת הבחירה הכי פשוטה היא לקום וללכת. לאורך כל הגיבוש תסתכלו קדימה ותזכרו מה הלמה שלכם, ומדוע אתם עושים את זה, וכך תוכלו לסיים את הגיבוש בלי בעיה.
  10. תבואו להנות! זאת ממש לא קלישאה. אני באמת נהנתי בגיבוש הזה, למרות כל הקושי (והוא גדול). תהנו מתחושות הסיפוק שיש לכם אחרי כל משימה שהצלחתם או כל יום שעבר.
  11. אתם תיכשלו, והרבה. זה לא נובע ממקום של זלזול, אלה מתוך העובדה שהמטרה של הגיבוש היא ליצור לכם תחושת כישלון תמידית. אתם כבר תבינו את זה יותר לעומק ברגע האמת, אבל חשוב שתדעו זאת מראש ולאורך כל הגיבוש, גם אם אתם חושבים שהמשימה שקיבלתם היא בלתי אפשרית, אל תפסיקו לנסות, ולהראות מוטיבציה להצליח כי זה מה שחשוב באמת.
  12. רצוי ללמוד מראש כל מיני כלים ל”הישרדות בשטח”. לדוגמה, איך ליצור “חצובה” מענפים וחבלים, איך להקים אוהל סיירים, כיצד לתקוע יתד, שיטות הסוואה, דרכים שונות לקשור חבלים וכו’. כדי ליישם את זה, ישנם סרטוני הדרכה ביוטיוב המסבירים חלק מן הדברים .
  13. רצוי לדעת לקרוא מפה כמו שצריך ולעבור על עקרונות ניווט בסיסיים.
  14. השתדלו להיות כמה שיותר אחראיים לציוד שלכם, שימו לב שאתם לא מאבדים דברים וגם אם כן – זה לא נורא. המגבשים רוצים לראות ניצול מקסימלי של הציוד שיש אצלכם, גם אם הוא מועט.
  15. תקשיבו טוב לכל ההוראות לאורך כל המשימות בוחנים את החשיבה מחוץ לקופסא שלכם, ואיך אתם מנסים לפתור משימות. הדבר הזה חשוב גם מאחר והרבה פעמים הזיכרון שלנו משחק קלף מפץח במשימות, וגם ניתן להראות חשיבה מחוץ לקופסא בעזרת מעיין "התחכמויות" בחוקים.
  16. תשדלנו לאורך כל הגיבוש למצוא את האיזון בין העובדה שאני רוצה שישמעו אותי כמה שיותר, לבין לתת לאחרים מקום. כמו שחשוב לדעת איך להנהיג, חשוב גם לדעת איך להיות מונהג.

 

דברים שחשוב לדעת

  • זה ירגיש כאילו אנחנו לא ישנים הרבה בלילה בכלל, אבל בפועל הם נותנים לנו מספיק שעות שינה!
  • כל דבר, ואפילו הכי קטן(שירותים, שתייה, אוכל…) הוא תחת לו”ז שנבנה מראש. כלומר, לכל דבר מוקצב זמן מסויים.
  • בתחילת הגיבוש, המפקדים מקציבים זמן קצר יחסית בו אנחנו צריכים להכין שקית עם דברים סטנדרטיים ביותר אשר רק אותם אנחנו רשאים לקחת איתנו לפני הכנסת התיקים למכולות:

5זוגות גרביים

5 זוגות תחתונים

עד 5 חולצות (אסור דרייפיט או תרמי)

מברשת ומשחת שיניים

לבנות – מוצרי היגיינה.

כדי להקל על עצמכם, תוכלו להכין שקית זו מראש בבית. בעיקרון, לא כל כך משתמשים בדברים האלה. בסוף היום כולם רק רוצים לישון ומפחדים מהקפצות.

  • הגיבוש כולו מלא בהוראות – בין אם זה במשימות ובין אם זה בחלוקה לצוותים ועשיית דברים טכניים בהתחלה. חשוב מאוד להיות כמה שיותר מפוקסים, גם בחלקים שאולי נראים “פחות חשובים” או שנדמה שלא בוחנים אותנו בהם.

 

תרגילים ומשימות שניתנו בגיבוש

  • קליטת מידע ודיבור בפני קהל – המגבשים מחלקים דפים בהם מוסבר איך להרים משקלים כבדים, או מורשת קרב ומבקשים מתנדב שיסביר את זה לכולם בצורה הטובה ביותר, יתן דגשים לביצוע וידגים. לאחר מכן יבקשו עוד מתנדב או שניים שידגימו על פי הנאמר.
  • הקמת אוהל סיירים – מחלקים את החברים בכיתה לזוגות, ואתם צריכים להקים יחד אוהל סיירים מהציוד שיש לכם בהתאם.
  • משחק דמקה עם שקי חול – הכיתה מתחלקת לשתי קבוצות המשחקות אחת מול השנייה, כאשר יש זמן מוקצב לכל מהלך ואין לחרוג ממנו.
  • חידת איינשטיין – ניתן למצוא את החידה הזאת בקלות באינטרנט. כל אחד מחברי הקבוצה מקבל רמז אחד לחידה, ויש לפתור את החידה לפעמים במקביל מבצעים משימה פיזית כלשהי.
  • התקפת בסיס אויב –  אתם צריכים לתכנן תקיפה של בסיס אויב מסויים. המגבשים מחלקים לכם דפים עם נתונים רבים וכלים שונים הנמצאים בידיכם בהם אתם רשאים להשתמש, ויש לכם זמן מוקצב לקריאה של הדפים האלו כאשר בסופו תצטרכו להתנדב ולהסביר למגבשים על תוכנית הפעולה שגיבשתם. חשוב לציין שבדפים יהיו המון נתונים ברמת המשקלים המירביים שאתם יכולים לשאת במטוסים שנמצאים ברשותכם, שיקולי דלק, שיקולי זמן, הגבלת תחמושת, סוגים שונים של כח אדם (כדוגמת חילוץ, אבטחה, רופאים) וכו’.
  • אסטרטגיה – מפקדת המחלקה מקנה הנחיות רבות על תקיפת אויב ואתם צריכים לתת שלושה אלמנטים מרכזיים לבניית בסיס אידיאלי שיגן עליכם בצורה הטובה ביותר. לאחר שכל אחד מחברי הכיתה הציג בפני המגבשים את שלושת האלמנטים המרכזיים שלו, אתם תערכו דיון קבוצתי בו תצטרכו לשכנע את שאר חברי הקבוצה לבחור באלמנטים שלכם. המטרה שמתוך שלושת האלמנטים המרכזיים שבחרתם כקבוצה, יהיו כמה שיותר אלמנטים שאתם הצגתם בהצעה שלכם. לאחר מכן, תצטרכו לבנות כקבוצה מודל של הבסיס עם שלושת האלמנטים המרכזיים שנבחרו בקבוצה.
  • אלונקה סויציומטרית – אתם תוזנקו למקצים של ספרינטים בהם תשאפו להגיע ברביעייה הראשונה על מנת לעשות סבב נוסף עם האלונקה. את האלונקה הסוצימטרית עושים גם בריצה וגם כן בזחילה.
  • סדר פעולות במקרה של התרסקות בשטח אויב – אתם דנים בקבוצה מהן חמש הפעולות הראשונות שהייתם עושים במקרה של התרסקות בשטח אויב (לדוגמה: קשר, אספקת מזון, מחבוא וכו’).
  • מבנה בעל הנפח הגדול ביותר – עליכם להיעזר בדברים שאתם מוצאים בשטח ולבנות באמצעותם את המבנה בעל הנפח הגדול ביותר.
  • מבנה הגנה מפני אויב – עליכם לבנות (כל אחד לעצמו) מהכלים הנמצאים ברשותכם ובשטח את מבנה ההגנה מפני תקיפת אויב הטוב ביותר, תוך התחשבות בכיוון הרוח והגשם.
  • מתלה שזיפים – יש כמו מעגל כזה של הרבה מתקני מתח מחוברים, וכל חברי הכיתה צריכים להיתלות ולהחזיק כמה שיותר זמן. מבצעים את התרגיל הזה שלוש פעמים:
    • פעם ראשונה – כאשר כל חברי הקבוצה עם פנים לתוך המעגל(רואים אחד את השני).
    • פעם שנייה – כאשר כל חברי הקבוצה עם הגב למעגל(לא רואים אחד את השני).
    • פעם שלישית – כ-55% מהכח צריכים להיות תלויים על המתח.
  • המתקנים בגבעת הגיבוש – ישנם מתקנים שונים בגבעת הגיבוש, ולכל אחד מהם משימה שונה. עליכם להיות קשובים להוראות ולתנאים לביצוע המשימה. בחלק מהפעמים תתבקשו להוביל את הקבוצה לביצוע המשימה כאשר רק לכם מותר לדבר – נצלו את ההזדמנות!.
  • ערימה אישית וערימה קבוצתית עליכם ללכת מרחק מסויים הלוך וחזור עם שק חול, כאשר בסוף כל הלוך חזור אתם צריכים לבחור האם להוסיף את החול שבשק שלכם לערימה האישית שלכם או לערימה הקבוצתית. בסוף כל הלוך חזור אתם צריכים להגיד למגבשים את מספר ההקפה שלכם ולאחר ששפכתם את החול בערימה שבחרתם, למלא את השק מחדש ולצאת להקפה נוספת.
  • בד”חים בתחילת הגיבוש יחלקו לכם חוברות בד”ח עליהן תיבחנו באופן אקראי בין משימה למשימה ע”י המגבשים שלכם. זמן הלמידה של הבד”חים יוגדר על ידי המגבשים..
  • משימות חפירה קבוצתיות – לכל אחד יש בור אישי ולכיתה גם בור קבוצתי. כל אחד צריך לחפור בור אישי בגודל מסויים וגם לעזור בחפירת הבור הקבוצתי.
  • בניית עמדת תצפית כצוות ינתן לקבוצה שרטוט של שתי נקודות תצפית וטווח הראייה מהן, עליכם לזהות לפי זה היכן נמצא הבסיס אותו לא ניתן לראות משתי נקודות התצפית, ולבחור נקודת תצפית טובה ואסטרטגית בה לא תיחשפו על ידי האויב וגם תוכלו לתצפת על הבסיס.

 

בהצלחה בגיבוש !

נ', בוגר צוות "אלפי" מזכרת בתיה.

רוצה לעבור גיבוש/יום סיירות? יש לך שאלה לשאול אותנו?

×

היי!

בחר באחד מהנציגים שלנו כדי להתחיל התכתבות ב-WhatsApp או שלח לנו הודעה במייל ל- Xpert.kosherkravi@gmail.com

× איך אנו יכולים לעזור לך?
דילוג לתוכן