המדריך המלא לגיבוש פלס"ר שריון

לו"ז הגיבוש

טרום טירונות

במהלך השבוע הראשון שלכם בשיזפון אחרי הגיוס, אתם תישאלו אם אתם רוצים לגשת לגיבוש ובנוסף תעברו בוחן בראור שבו תצטרכו לסיים את הריצה בזמן מסוים. מי שלא עומד ברף של הריצה לא יוכל לגשת לגיבוש.

 

היום הראשון

ביום ראשון לקראת ערב מפרידים אותנו מהמחלקה שלנו ומתחילים לעבור איתנו על הציוד שנצטרך לגיבוש. מובילים אותנו עם הציוד לאולם הספורט, שם נישן במהלך הגיבוש על הרצפה עם מזרן ושק שינה. לאחר מכן אנחנו הולכים לישון.

 

היום השני

היום הזה מוקדש לסידורים אחרונים לפני שהגיבוש מתחיל. הרצאה ע"י מפקד הגיבוש, בדיקות רפואיות, מילוי שאלונים, וידוא והשלמת פערים של ציוד ולבסוף חלוקה לצוותים שעליהם מפקדים 3 מגבשים. חשוב מאוד לישון כמה שיותר טוב בלילה הזה מכיוון שהולכים להקפיץ אתכם.

 

היום השלישי

מקפיצים אותנו אותנו באמצע הלילה ומובילים אותנו לאיזור של האקטים הפיזיים בגיבוש. עושים אקטים כמו ספרינטים בסדרי הגעה, אלונקה סוציומטרית, מסע עם אוהל 12 ועוד כמה משימות חשיבה קבוצתיות. בנוסף מביאים לנו ציור של עיר שצריך לשנן עד הפרטים הכי קטנים, ולהיות מוכנים לענות על שאלות בכל שלב בגיבוש. האקטים הפיזיים נמשכים עד הבוקר, ואז עוברים למבחנים פסיכוטכניים שכוללים מבחני חשיבה מהירה, קריאת מפות והתמצאות בשטח, שינון ציר ניווט וגם סימולטור שבוחן יכולות תצפית. לקראת סוף היום עוברים עוד כמה משימות קבוצתיות ודיונים, ריאיון עם המגבשים ושאלון סוציומטרי. בשלב זה הגיבוש נגמר והולכים לישון שינה ארוכה…

 

היום הרביעי

קמים בבוקר ומתייצבים במסדר, שם המג"ד מברך אותנו על סיום הגיבוש ומכריז מי עבר

 

טיפים כללים שלי

  1. זה נשמע כמו קלישאה, אבל תיתנו מעצמכם 100%. נסו לפרק אקטים לחלקים קטנים יותר ובכל חלק לתת את המקסימום שאתם יכולים. אל תבואו בגישה של לעבור את הגיבוש, תבואו בגישה של להיות הכי טובים שאפשר.
  2. נסו להשתפר כל פעם. אל תסתפקו בלהישאר באותו מקום בקבוצה, תמיד תשאפו לעקוף את זה שלפניכם. אולי לא תצליחו, אבל גם תגיעו למירב היכולת שלכם וזה גם יהיה ברור למגבשים. למרות זאת, נסו גם להתרכז על הביצועים שלכם ולא על מי יותר טוב או פחות טוב מכם. במשפט: נסו להיות הכי טובים שיש, ולא רק הכי טובים בצוות.
  3. אין ספק שתגיעו לנקודות שבירה בגיבוש שבהן תירצו לפרוש. תזכרו שהקושי הוא רגעי ולמרות שקשה להתמודד איתו, החרטה והאכזבה שתרגישו אם תחליטו לפרוש הן הרבה יותר כואבות.
  4. הרבה מאוד דואגים לאיך הם יראו בעיני החברים לצוות וכמה נקודות יתנו להם בשאלון הסוציומטרי, ולכן הם מנסים להיות חברתיים יתר על המידה. המגבשים יודעים לזהות מי מנסה להשיג עוד נקודות ומי באמת מנסה לעזור, לכן תהיו אמיתיים עם עצמכם. תעזרו לחברים כשצריך, אבל נסו להיות צנועים ולא אגרסיביים מדי.
  5. המבחנים והגבלת הזמנים יכולים להיות מלחיצים. הישארו רגועים ואל תחששו לעצור לכמה שניות כדי לחשוב לפני שאתם עונים.
  6. גם הריאיון יכול להיות מפחיד ומלחיץ. נסו לזכור שגם המגבשים הם אנשים כמוכם שצוחקים וטועים כמו כולם. הריאיון איתם הוא פשוט שיחת היכרות קצרה. תהיו כנים ואל תשנו את מה שאתם הולכים להגיד לפי מה שאתם חושבים שישמע טוב.
  7. תאכלו הרבה ותישנו טוב, ובעיקר אל תתבאסו כי קשה. חייכו ותצחקו כי אין סיבה שלא.

 

אקטים שהיו בגיבוש

  • ספרינטים – תרגיל שמוכר לכולם, נעמדים בשורה ורצים עד נקודה מסוימת וחזור, נעמדים ע"פ סדרי הגעה וחוזר חלילה. נסו לא להתייאש ולהיזכר שיש לאקט הזה סוף.
  • אלונקה סוציומטרית – כמו ספרינטים, רק שהארבעה הראשונים תופסים אלונקה והשניים שאחריהם תופסים את הפקל מים ויוצאים לסיבוב שני יחד עם כולם. אל תוותרו לעצמכם מלהגיע לרביעייה הראשונה רק כי זה קשה.
  • מסע – מרימים אוהל 12 שדורש בערך שש אנשים לסחוב וגם את הפקל מים והולכים הליכה מהירה אחרי המגבש. מדי פעם עולים ויורדים במדרונים קצרים או צריכים להגיע לנקודה רחוקה יותר בזמן מוקצב. נסו לסחוב כמה שיותר, ואל תעשו כאילו אתם סוחבים כדי שהמגבשים יסתכלו עליכם. המגבשים יודעים לזהות מי באמת סוחב ומי סתם מחזיק את האוהל.
  • דיון עמדות קבוצתי – מחלקים לכולם דפים עם עמדות שונות בנושא אחד שאותן הם אמורים לייצג ולבסוף להגיע להחלטה משותפת. בשום פנים ואופן לא לנסות לעשות הצבעה של רוב. במקום זאת, נסו למצוא היכן העמדה שלכם מתיישרת עם העמדה של האחרים, ובעיקר נסו לומר דברים שאחרים לא אמרו ולהיות חדי אבחנה.
  • שינון מפה – מחלקים לכם ציור של עיר שצריך לזכור עד הפרטים הכי קטנים כמו השמות של הרחובות, היכן ממוקמים דברים כמו עצים או מכוניות, וצריך להיות מוכנים לענות על שאלות בכל רגע נתון. תלמדו בכל זמן פנוי שיש לכם, כולל באוכל.
  • מבחנים פסיכוטכניים – אלו מתחלקים לארבעה: הראשון הוא מבחן חשיבה מהירה, שבו צריך לזהות שתי צורות זהות מתוך צורות דומות אחרות, ולענות על כמה שיותר שאלות בזמן קצר. בלתי אפשרי לענות על כל השאלות בזמן שניתן לכם, אז לא להילחץ.
    • המבחן השני הוא שינון ציר ניווט. צריך לקרוא בזמן קצר ציר ניווט ואז לצייר אותו עם כמה שיותר פרטים. את המבחן הזה אתם תעשו פעמיים, כשהפעם השנייה תקרה זמן מה אחרי הראשונה ומבלי זמן לשנן את הציר שוב.
    • המבחן השלישי הוא מבחן התמצאות בשטח. נותנים לכם מפה שמסומנת עם הרים וכבישים וצריך לענות על שאלות שנוגעות למפה. תסתכלו במפה כמה שאתם צריכים ואל תמהרו לענות על השאלות.
    • המבחן הרביעי הוא מבחן פסיכוטכני רגיל שבוחן חשיבה הגיונית.
  • סימולטור – אתם תיכנסו לחדר סימולציה שבו תתבקשו לתצפת על שדה קרב בתוך עיר ולסמן כמה שיותר אנשים ומכוניות.
  • חידה קבוצתית – יתנו לכם רשימה של עובדות, ועליכם כקבוצה להצליב אותם ולענות על החידה בסוף. לא תמיד יש פיתרון לחידה, ובעיקר מחפשים יכולת ארגון וניהול.

 

בהצלחה בגיבוש !

ד', בוגר צוות אקספרט רחובות, לוחם פלס"ר שריון.

רוצה לעבור גיבוש/יום סיירות? יש לך שאלה לשאול אותנו?

×

היי!

בחר באחד מהנציגים שלנו כדי להתחיל התכתבות ב-WhatsApp או שלח לנו הודעה במייל ל- Xpert.kosherkravi@gmail.com

× איך אנו יכולים לעזור לך?
דילוג לתוכן